Prix EDF Bas Carbone

Cœur Climat
Bordeaux, France


Program: Housing, coliving, coworking
Competition: 1st Prize
Client: EDF / Bordeaux métropole
Area: 10 ha
Date: 2017

Inhabited clearing Driving our thoughts, topography acts as the backbone to develop architectural and constructive exploration. Architecture using stilts is delicately positioned on the ground, the architectural design creates a scattered space. The architectural foundation meets the key principles of climate management for sector central micro-climates, privacy, segmentation and outlines. By remodeling the topography, the imagery of an inhabited clearing is created. This is achieved by changing the excavation of the site into a positive feature, creating fertile soil and a shifting landscape. In the inhabited clearing, nature is neither tamed or domesticated.