Nursery

The courtyard
Brenets, Switzerland


Program : Nursery
Location : Brenets, Switzerland
Client : Commune des Brenets
Designer : BOM architecture
Area : 778 m²
Cost : 1 M€
Competition
Design and construction years : 2015

We have devoted considerable attention and care to the site’s natural topography: The project takes advantage of the inclined terrain in order to better arrange the different elements of our program.

The topography plays with the geometry of the two walls in order tofacilitate passage across the site. As a result, the building does not represent a break in the landscape; on the contrary, thanks to a combination of the interplay between topographies,accessible roofs, inhabitants can easily maneuver across the site and enjoy an architectural promenade of sorts with its fusion of built and natural landscape.